Over Urban Popup

Urban Popup founder Marie-Claire Aarts is een jurist, die het klappen van de zweep kent als het om innovatie gaat.

Zelf heeft ze alle stappen van technische innovatie doorlopen: van de eerste prototypes naar uitvoering. Zo bedacht en ontwierp zij onder meer het LOFT2GO pop-up appartement, een oplossing voor leegstand die inspeelde op een hiaat in de regelgeving.

Ze won er meerdere innovatieprijzen mee, omdat verplaatsbare woningen niet in de traditionele kijk op vastgoed pasten. Niet alleen vereist mobiliteit een volledig andere manier van bouwen, er zijn ook wettelijke aspecten die bij tijdelijk wonen in aanmerking moeten worden genomen. LOFT2GO speelde in op nieuwe bouwregelgeving die op dat moment nog in de wetgevende steigers stond.

Bij de presentatie van het eerste prototype in 2013 mochten we zelfs Rijksbouwmeester Frits van Dongen en de Amsterdamse RO wethouder van Poelgeest ontvangen, die beiden een praatje hielden over veranderingen in de bouwwereld. Martijn Aslander hield een praatje over tijdelijkheid.

Klik hier voor de LOFT2GO brochure.

Het ontdekken van hiaten en tegenstrijdigheden in bestuurlijke procedures is nog steeds een fascinatie waarover zij vaak adviseert.

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht bleken de jaren negentig, die zij grotendeels in Azië doorbracht, haar vormende jaren. Zij werkte als journalist en marktbetredingsjurist in Hong Kong, Saigon en Bangkok, waar zij nog steeds regelmatig te vinden is.

Partners
Urban Popup werkt op projectbasis samen met andere partijen in haar netwerk. Alle partners zijn gepassioneerd in waar zij mee bezig zijn – en daarom excelleren zij vaak in hun vak.

Het is voor ons logisch dat we alles zo groen/blauw/circulair mogelijk doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s