Over Urban Popup

Marie-Claire Aarts Urban Popup founder Marie-Claire Aarts is een jurist, die het klappen van de zweep kent als het om innovatie gaat. Of een innovator die de juridische context van vernieuwing begrijpt. Het is maar hoe u er naar kijkt.

Zelf heeft ze alle stappen van technische innovatie doorlopen: van de eerste prototypes naar uitvoering.

Zo bedacht en ontwierp zij onder meer het LOFT2GO pop-up appartement, een oplossing voor leegstand die vooruit liep op een hiaat in bouwregelgeving die nog niet was ingevoerd.

Ze won er meerdere innovatieprijzen mee, omdat verplaatsbare, circulaire woningen niet in de traditionele kijk op vastgoed pasten. Niet alleen vereist mobiliteit een volledig andere manier van bouwen, er gelden ook andere verdienmodellen voor circulair bouwen en er zijn wettelijke aspecten die bij tijdelijk wonen in aanmerking moeten worden genomen.

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht bleken de jaren negentig, die zij grotendeels in Azië doorbracht, haar vormende jaren. Zij werkte als journalist en marktbetredingsjurist in Hong Kong, Saigon en Bangkok, waar zij nog steeds regelmatig te vinden is, als is ze ook graag in Afrika.

Partners
Urban Popup werkt op projectbasis samen met andere partijen in haar netwerk. Alle partners zijn gepassioneerd in waar zij mee bezig zijn – en daarom excelleren zij vaak in hun vak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s