Tijdelijk transformeren?

Vaak wordt bij transformatie van kantoren gedacht aan permanente transformatie. Onterecht. Tijdelijke transformatie biedt vaak veel meer voordelen, die voorheen ongekend waren.

Tijdelijke transformatie van kantoorruimte is mogelijk voor een periode van tien jaar. Sinds 1 november 2014 is hiervoor geen uitgebreide Wabo vergunningenprocedure meer nodig.

In deze periode kan het bestemmingsplan tijdelijk worden aangepast naar een woonbestemming en is tijdelijke verhuur als woonruimte toegestaan. Tijdelijke huurcontracten zijn uitzonderlijk, want voorheen prevaleerde de Huurwet boven alles.

Voordelen tijdelijke transformatie met semi-permanente LOFT2GO units

 • geen ingrijpende bouwkundige ingrepen nodig die wel moeten voor permanente transformaties
 • kantoren zijn zeer snel geschikt gemaakt voor bewoning, maar de herbestemming kan eenvoudig weer ongedaan gemaakt worden.
 • duidelijk kostenplaatje: wij installeren de badkamer en keuken voor u in twee dagen; installatiekosten zijn in de koopprijs inbegrepen.
 • URBAN POPUP kan de gehele transformatie op zich nemen.
 • nieuwe rechten voor verhuurders; er zijn tijdelijke huurcontracten mogelijk
 • voor een periode tot tien jaar.

Met de LOFT2GO kan het gehele transformatietraject inclusief bestemmingswijziging en plaatsing in twee maanden voltooid zijn. Wij kunnen u ook in het vergunningentraject ondersteunen.

Investeringskosten: een rekensom
Wij kunnen op korte termijn een indicatieprijs geven van de investeringskosten die nodig zijn per appartement.

URBAN POPUP ontzorgt
Wij kunnen het gehele transformatietraject voor u oppakken, inclusief de vergunningenprocedure. Juridisch gezien is de LOFT2GO een verplaatsbaar meubel. Hierdoor geldt het verlichte bouwregime en kunnen wij dit gehele traject in dan in twee of drie maanden afhandelen.

Aandachtspunten vastgoedtransformatie
– Zorgvuldige aanpak vergunningen voorkomt vertragingen.
– Betrek in een vroeg stadium de hypotheekverstrekker bij de plannen.

Advertenties

3 gedachten over “Tijdelijk transformeren?”

 1. Goedemiddag,

  Al meerdere malen ben ik het loft2go concept tegengekomen in magazine’s of op internet.
  Volgens mij wordt het al toegepast in de randstad.
  Zijn er ook al voorbeelden in Groningen en Friesland?
  Ook hier staan genoeg panden ongebruikt.
  Zou u aan kunnen geven wat de kosten zijn voor een loft2go en wat er bij komt kijken om dit te plaatsen?

  Met vriendelijke groet,

  R. Boer

 2. Hallo, geven jullie kosten indicaties? Ik heb een it bedrijf en wil min kantoor loftificeren en jullie eindresultaat fotos zien er super uit. Vandaar mijn vraag.

  • Wij kunnen het gehele transformatietraject – van sloop tot casco oplevering – coordineren en binnen drie werkdagen een prijsindicatie geven van de gehele transformatie als we tekeningen en foto’s hebben van het pand, met de indelingswensen. Indien dit aansluit bij wat u voor ogen heeft, dan komt ons transformatieteam het pand schouwen voor een definitieve offerte.

   Zonder gegevens over het pand en de gewenste oplevering is een kostenindicatie lastig te geven, omdat de m2 kosten van een transformatie bijvoorbeeld veel lager zullen zijn naarmate het vloeropppervlak per appartement of studio groter of kleiner is.

   Wel kunnen we garanderen dat we zeer competitief zijn qua m2 prijs, omdat er substantieel minder arbeidsuren nodig zijn, maar ook omdat we met ons snelbouw systeem dusdanig sneller transformeren en het pand veel eerder kan gaan renderen. Als pandeigenaar hebt u dus een dubbel voordeel.

   De LOFT2GO units zelf varieren tussen 8.450 euro voor de Compact en 9.900 euro voor de Start voor de grotere aantallen. Dit is plug & play, dus inclusief installatie. Het Premium model kunt u zo luxe maken als u zelf wilt.
   U kunt natuurlijk altijd even bellen voor meer informatie: 020 4706243.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s